Algemeen

In Mierlo wordt het oud papier wekelijks opgehaald door diverse Mierlose jeugdverenigingen, die zo extra inkomsten voor hun vereniging verwerven. Het ophalen wordt geco√∂rdineerd door Stichting Jeugdbelangen Mierlo. 


Mierlo is verdeeld in 8 routes (A1 A2 B1 B2 C1 C2 D1 en D2). In elke route wordt elke maand het oud papier opgehaald. Bewoners zetten het oud papier netjes gebundeld of in dozen op de ophaalavond voor 18.00 uur aan de straat.  De chauffeur van Cure start om 18.30 uur. Ophalers dienen op tijd aanwezig te zijn bij het verzamelpunt. Ophalers dienen in bezit te zijn van een pasje. Ook moeten ze de vereiste kleding dragen, nl een veiligheidshesje en veiligheidsschoenen. Ook de veiligheidsbroek is verplicht. De chauffeur van de ophaalwagen (Cure) en een bestuurslid van Stichting Jeugdbelangen controleren  hierop.

Een aantal keren per jaar organiseert Cure instructieavonden. Deze instructieavond is verplicht voor nieuwe ophalers. Er wordt een stukje theorie gegeven over het veilig ophalen van oud papier en ook wordt uitgelegd hoe de perswagen werkt. Na afloop krijgt de deelnemer een pasje, kleding en schoenen, waarmee men voortaan oud papier mag ophalen. Men moet zelf op die avond een identificatie en een pasfoto meenemen. De minimumleeftijd om op te halen is 18 jaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten